söndag 6 maj 2012

Kronisk inflammation

Denna diagnos fick jag av fysioterapeuten i Åbo och det känns helt bra att någon äntligen hittat någon slags förklaring till varför min fot som jag skadade förra sommaren fortfarande gör ont. Den kroniska inflammationen har kommit pga. av att min fot inte behandlats på rätt sätt efter att jag skadade den. Kronisk låter ju som att det inte ska gå och fixa, men fysioterapeuten som jag gick till tyckte min sitation såg bra ut och min fot svarade redan på behandlingen efter tre gånger så kanske finns det hopp om att jag ska kunna bli smärtfri?

Behandlingen som jag får är olika typer av el och ultraljuds behandlingar. Maskinerna som han använder sig av finns inte någon annanstans i Finland eftersom att han tagit fram och konstruerat dem själv. Fick en massa referenser på idrottare som han har hjälpt så det lät ju också bra. Lite försiktig är jag dock ännu själv med att ropa hej eftersom att jag haft smärta så pass länge. Men på torsdag är det planerat att jag ska till åbo igen och fortsätta behandlingen så i början av nästa vecka borde jag ha blivit klokare.

Hade annars en väldigt bra helg i Åbo och han med både bl.a. bastubad och brunch på blanko i trevligt sällskap.

Nästa vecka är jag min egen coach och jag och syrran knåpade just ihop mitt träingsprogram för nästa vecka. Blir väldigt mycket styrka eftersom att jag helst ska undvika löpning under behandlingens gång, men om en veckas vila från löpning kan hjälpa min fot så känns det som ett rätt beslut. Nu gäller det att inte vara dumdristig och ta fel beslut.

Återkommer med en rapport längre fram i veckan hur foten känns.


2 kommentarer:

  1. Håller tummarna att behandlingen hjälper! Är ju frustrerande då man inte har svart på vitt vad det är som krånglar, så jätte bra att det nu har kommit fram. Har inte själv erfarenhet om den tjänst som en välkänd thriatlonist har talat om, men ja vet inte, kanske du kan lägga upp namnet ifall du någon gång i framtiden har behov av fysio eller dylikt. Darby Thomas inlägg hittar du här: http://www.triathlete.darbythomas.com/?p=172 . Kanske du även känner honom personligen, då han ju bor här i trakterna.

    Ha det bra!

    SvaraRadera