torsdag 3 maj 2012

He drives me crazy

Alltså nu måste jag berätta hur min kväll såg ut igår. Jag var borta i princip hela dagen på jobb, träning och möte, en hektisk men ändå helt ok dag. Som läget är nu så har vi bara en nyckel till vår lägenhet och igår var det jag som hade den eftersom att Jaakko hade skola hela dagen plus jobb direkt efteråt. Efter en lång dag på vift var det skönt att komma hem och bara ta det lugnt. Vid 21 tiden brukar Jaakko vanligtvis börja vara på väg hem så jag tänkte inte desto mer på det. Han brukar alltid ringa till mig och så går jag och öppnar dörren eftersom att den är låst plus att vi inte har någon porttelefon. Kl. 21:30 hade jag varken hört eller sett Jaakko så jag provade ringa till honom. Det mest irriterande meddelande som finns hördes i mitt öra: Kontakt med numret ni har valt kan ej fås!!!! Gah, Jaakko hade återigen glömt att ladda sin telefon och nu kunde jag ju inte få tag i honom. Annars hade det ju inte varit något problem, men eftersom att han inte hade vare sig nyckel eller telefon så var det ju lite svårt för mig att gissa när han skulle komma hem.

Efter det där samtalet började mitt springa-omkring-i-trapphuset-rally. Sprang ner lite då och då för att kolla om han stod bakom dörren. Lade även en tidning mellan dörren så den skulle hållas öppen men varje gång som jag kom ner så har någon nöt gått och plockat bort den. Hur svårt kan det vara att fatta att om någon lagt en tidning mellan dörren så är den säkert där av någon orsak och inte för skojs skull. Öppnade även balkongdörren för jag tänkte att om Jaakko ropar att han behöver nyckeln så hör jag det iaf. Tyckte jag var typ världens bästa flickvän som ansträngde mig så här mycket för att min pojkvän inte ska behöva stå där ute i kylan och frysa.

Klockan blev 22, 23, 23:15 och jag såg inte röken av Jaakko. Vid det här laget började jag ju bli orolig att det hänt honom något eftersom att han inte syntes till plus att han inte svarade i tele. Jag var också sur och på dåligt humör eftersom att jag var trött och ville gå och sova. Jag skulle dessutom stiga upp kl.6:15 nästa dag så jag var inte på humör att sitta uppe och vänta på en klant som missat att ladda sin telefon.

Vid kl. 23:30 ringde äntligen min telefon. Det var Jaakko som lånat sin kompis telefon och ringde mig för att meddela att han skulle vara nere vid dörren om 5 min. Usch vad jag var arg och irriterad. Tyckte att han kunde ha ringt mig tidigare och berättat att hans skift skulle dra ut på tiden så jag slapp gå och oroa mig. Nästa gång som han inte behagar att ladda sin telefon så då får han då stå där ute och frysa.

Tänk vad mycket kul och spännande (not) som kan hända en helt vanlig vardagskväll här i Pasilanraitio.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar