tisdag 5 augusti 2014

Resan fortsätter mot Zürich

Vet inte riktigt vars jag ska börja eftersom det återigen hänt en hel del sedan jag skrev sist. Först av allt ska väl nämnas Joensuun eliittikisat där jag sprang personligt rekord med 13.08, och sedan efter det fick veta att jag blivit uttagen att representera Finland i EM i Zürich. En barndomsdröm gick i uppfyllelse i och med detta.

Via den här linken Mitt rekordlopp kan ni kolla hur mitt rekordlopp såg ut. Loppet visas ca 38min in i klippet.

Det andra som hänt här alldeles nyligen var att jag vann FM-silver på Kalevan kisat i Kuopio i helgen. Medalj var mitt mål, och det lyckades jag med. Själva uppladdningen inför Kuopio var dock inte den bästa. Råkade ut för både ögoninflamation och influensa, och fick börja knapra antibiotika i måndags. Ännu i tisdags kände jag mig grymt dålig och trodde inte jag skulle kunna starta alls på FM. Som tur var började antibiotikan verka, så i onsdags kände jag mig mycket piggare och i torsdags bestämde jag mig för att starta ändå. Försöksloppet i Kalevan kisat kändes jättebra. Trots att jag slog i andra häcken rejält, så kom jag bra in i löpningen och utan att trycka på sprang jag 13.36. Var nog ett av mina lättaste lopp under säsongen. I finalen sen kändes kroppen inte lika pigg och bra, och jag hade börjat hosta igen. I mål var jag lättad över att tiden 13.31 räckte till medalj. Efter Kuopio har det blivit att vila för min del, eftersom förkylningen blev lite värre igen. Inte så konstigt kanske, men nu efter några dagars vila börjar det kännas bättre igen. Äter ännu två dagar antibiotika, och sen borde jag vara fit for fight.

Här kommer några bilder från helgen i Kuopio:


Vad har jag för tankar inför EM då? Först och främst är det här mitt första stora mästerskap som jag kommer att delta i. Känns så grymt roligt att få åka, och jag har bestämt mig för att njuta av varenda sekund och ha riktigt roligt. Den inställningen har jag försökt ha hela säsongen, och det har ju gett resultat. Vad för slags tider jag vill springa där är det lite svårt att spekulera kring. Om nu förhållanden är något så när gynsamma med nollvind eller lite plus så borde jag kunna springa 13.20 kanske lite under. Kan jag klara av att springa det där så kan jag gå vidare till en semifinal.

Men som sagt tider är kanske inte något man ska fokusera allt för mycket på ändå. Ska fara och göra mitt bästa å ha kul :)

I dag har jag ännu en massage och imorgon är det tänkt att jag ska göra en styrketräning, och på torsdag en häck/snabbhetsträning. Allt grovjobb inför EM är ju redan gjort så nu ska jag fokusera på att bli helt frisk så jag kan ge allt i Zürich.

Ha en fin sommardag!

1 kommentar: