måndag 10 mars 2014

Hallsäsongen 2014

Hallsäsongen kom och gick, och jag gjorde min bästa hallsäsong någonsin. Det blev PB i 60m, 200m och 60m häck. De nya PB:na lyder således: 7.64 (60m), 24.89 (200m) och 8.32 (60m häck). Nog för att träningsäsongen under hösten och vintern gått riktigt bra, men jag visste ändå inte riktigt vad jag skulle kunna förävänta mig av inomhussäsongen, så tre PB av tre möjliga känns super.

Hallsäsongen fick dessutom en toppenavslutning med brons på 60m häck i FM i Rovaniemi. Jag som inte varit på pallen sedan 2011 var superglad. Att dessutom få springa pers och ta medalj i säsongens sista tävling, men familjen på läktaren som hejjade, det är grejjer det :D

Veckan efter hallsäsongen hade jag totalvila. Jobbade en massa för att lönekuvertet inte skulle vara allt för tunt i Mars. Förra veckan började vi träna lite lätt, och den första träningsvärken har redan infunnit sig. Igår började min hals göra ont, och idag morse när jag vakande var halsen helt tjock och gjorde ont, så det blir att vila från träningen idag. Det är egentligen lite typiskt att bli förkyld så här när träningarna just ska börja dra igång på allvar, men samtidigt så är det bättre att vila ordentlig och börja träna när man är helt frisk. Eftersom hallsäsongen gick så bra så är själförtroendet för första gången på länge i topp. Om vi bara nu fortsätter och tränar på på samma sätt som i höstas kan nog utomhussäsongen 2014 bli riktigt rolig för min del.

Träningsläger då? Ja det verkar som att största delen av Finlands idrottare redan riktat blickarna mot varmare breddgrader. För min egen del blir det tyvärr att stanna hemma i Finland och träna. Hur mycket jag än hade velat åka så fick jag inte kombon semesterdagar och träningsläger att gå ihop. Dessutom tillåter inte min skrala friidrottsbudget att jag åker på nå träningsläger i år, så det är bara att snällt stanna hemma. Nu är jag i och för sig inte ett dugg orolig för att hag inte skulle kunna träna på lika bra i Finland som utomlands. Jag mena under hösten var jag ju inte på träningsläger och sprang ändå så bra som jag gjorde inomhus. Men visst nog hade jag mer än gärna flygit söderut och tränat i värme i två veckor eller så. Men det är bara att jobba hårdare och springa lite fortare så kanske kanske det ekonomiska stödet skulle utökas en aning så även jag nästa år skulle kunna åka på träningsläger som alla andra :) Vintern verkar ju bli ovanligt kort i år så vi får hoppas på en varm vår och försommar så man snabbt kan börja träna utomhus även hemma i Finland!

Avslutar inlägget med två bilder från Rovaniemi:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar