torsdag 5 december 2013

Konkreta resultat

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade sist så det är väl på tiden att ge en liten sammanfattning av hur höstens träningar har gått. Har kunnat träna bra och mycket hela hösten. Har ändå haft ungefär en vilodag i veckan, och har jag varit riktigt trött av träning och jobb så har jag haft två. Sjuk har jag inte varit alls, och kropp och knopp är i skick. Har inte haft ont någonstans, och har kunnat fullfölja alla träningar så som vi planerat. Häcklöpning har den senaste veckorna börjat komma mer med i programmet, och jag jag har hunnit ta en startträning från block som gick riktigt bra, fast att vi egentlige inte gjort sådan typ av träning ännu.

Vi ä just nu inne i en styrkeperiod och håller sakta men säkert på att minska på antal lyft i varje serie. 4-5 är på programmet nu i alla skivstångslyft, och jag känner att höstens mångsidiga träning har gjort mig starkare. Har exempelvis klarat av att lyfta 4x85kg i djupa knäböj, vilket är ett väldigt bra resultat för in del, samt 5x45kg i ryck. I förrgår körde vi en testdag för att lite kunna se vars man står för tillfället. Vi körde flygande 20m, 5-steg (jämnfota start), frivändning maximi och djupa benböjsmaximi. Alla testerna gick egentligen över förväntan med tanke på att vi är inne i en lite tyngre träningsperiod, så kroppen borde inte riktigt vara färdig ännu för sånt här. I frivändning t.ex. lyfte jag pers 82,5 kg och det är nog endast en tidsfråga innan 85kg kommer upp. Är ännu lite för långsam i kroppen för att lyften på högre vikter ska bli explosiva, men tydligen har ju maximistyrkan utvecklats, även fast att vi inte har minskat på repsen ännu. Även 5-stegs testerna gick riktigt bra. Hoppade 13.38, vilket inte är långt från mitt pers. Med tanke på att jag inte kunnat hoppa och skutta på typ två år, och varit nere på ganska så dåliga resultat pga. av skadade fötter, så är jag supernöjd med höstens utveckling när det kommer till hopp och mångsteg. Känner mig studsig igen, och för mig har det alltid varit så att när 5-steg fungerar så fungerar också häcklöpningen.

Häcklöpningen som jag gjort har också känts bra och jag har börjat fatta hur jag ska använda mina armar i löpningen. Upplevde ett aha ögonblick hur jag ska använda min bakarm över häcken när Antti H var och höll en häckträning för några veckor sedan. Benen har för min del oftast gått så som dem ska och får jag bara armarna att gå som dem ska över och mellan häckarna, så hakar benen också på. Exempelvis när jag fattade hur jag skulle aktivera den bakre armen över häcken så fungerade det första steget efter häcken betydligt mycket bättre, och jag upplevde en så kallad gummibandseffekt över häcken.

För övrigt så längtar jag till julen hur mycket som helst. Pga. av jobb kan jag bara vara hemma lite över en vecka, men det är ju helt klart bättre än ingenting. Ska passa på att njuta för fullt. För några veckor sedan beställde jag en tidigt julklapp till mig själv i form av två par nya träningsskor. Helt sjukt bra båda, och speciellt de tunnare löpskorna passar som handen i handsken för häcklöpning. Man får jättebra kontakt med banan, och det känns nästan som att man har spikskor på fötterna. Skorna som jag beställde var den nyaste modellen av min gamla favorit super nova glide som jag alltid beställer plus ett par adizero adios boost, den nya modellen. Hittade inga bilder på skorna men rekommenderar båda modellerna starkt.

Har hunnit göra dagens träning som bestod av löpkoordinationer, 3x3x200m samt hopp och mångsteg på det. Nu blir det att ta en dusch innan jobb väntar kl. 15-19.

Har en bra dag och en fin självständighetsdag imorgon! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar