torsdag 7 mars 2013

Spänning i vardagen

Mycket har hänt sedan jag sist var in här och skrev. Inomhussäsongen för min del i år bestod alltså av träning, träning och lite mera träning. Min fot hade nog inte pallat med att springa högintensiva lopp med spikskor, så det kändes lika bra att skippa tävlandet och satsa på tränandet. Det är ju inte superkul att sitta på läktaren och kolla när alla andra springer, men det positiva är att jag kände ett tävlingssug när andra tävlar och det betyder ju att viljan att tävla verkligen finns kvar.

Jag har fullt upp för tillfället med träning, gradu och lite extrajobb på Elisa. Det är sååå skönt att få lite extrapengar på kontot två gånger i månaden och jobbet som jag gör är inte jobbigt och det har hittills varit väldigt roligt.

Träningarna har verkligen börjat ge resultat, och här om veckan flög 80kg upp i RV, en vikt som jag bara lyft en gång tidigare. Det ska nämnas att jag hade lyft en massa lyft innan och bara provade för att lite se vars jag ligger träningsmässigt, och den delen ser ju bra ut. Fysiken är jag egentligen inte ens orolig över. Med den fysiken som jag har nu ska jag kunna springa bra tider.

Sakta men säkert har jag också börjat springa lite mer. Lite häckar har kommit med i bilden, men jag skyndar verkligen långsamt så som de är nu. Planen är att börja springa häck på riktigt i April. Tills dess borde väl min fot samarbeta så pass mycket som det krävs för att kunna springa max med spikskor över häckar.

Det enda lite negativa för tillfället är att jag dragit på mig en lättare förkylning. Jag har ju inte varit sjuk på väldigt länge så egentligen känns detta inte heller som ett problem. Lite extra vila kanske inte kroppen dör av. Idag när jag var på min arbetsplats vårdcentral så lyckades jag också med konststycket att svimma när sköterskan tog blodprover på mig. Saken är den att jag varit svinrädd för blodprover när jag var liten och  jag svimmade nästan alltid när jag var tvungen att ta blodprov. Det konstiga är att jag nu på senare år aldrig svimmat eftersom att jag helt plötsligt bara en dag när jag tog blodprov kom fram till att det inte är så farligt som jag trott att det var när jag varit liten. Kanske min förkylning påverkade mig idag men det var riktigt läskigt. Jag svimmade av helt och var borta ett tag. Han till och med drömma och när jag vaknade trodde jag att jag låg hemma i sängen. Jag han också fundera över varför det står 4 st personer och glor på mig. Återhämtade mig inte heller som jag skulle från svimmningen utan fick ligga kvar på en bår och sova nästan en timme innan jag lyckades ta mig hem med bussen. Väl hemma fortsatte jag sova i två timmar. Jag mår nog bättre nu, men har fortfarande ont i huvudet och känner mig trött. Det är ganska jobbigt att svimma kan jag tala om.

För min del blir det att vara ledig från jobb imorgon och ta det lugnt med träning i helgen. Nästa vecka hoppas jag kunna vara frisk och pigg igen.

Ha en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar