tisdag 4 september 2012

Höst, ny termin, ny start

Jag är en person som alltid tyckt om hösten. Det var så skönt att gå till jobbet imorse och andas in den svala fräscha luften. Hösten är färgrann och mysig och oftast händer det något nytt och spännande till hösten.

För mig innebär hösten en del förändringar igen. Jag kommer börja mitt sista år vid universitetet och börja skriva på min gradu. Känns bra att börja studera på heltid igen och jag ser fram emot att börja tampas med gradun. Jag kommer alltså sluta jobba på HIFK friidrott och enbart satsa på studierna.

En annan sak som också händer är att jag från och med i helgen tar mitt pick och pack och flyttar till Tammerfors. Denna förändring var kanske inte en sådan som jag planerat, men livet blir inte alltid som man tänkt sig och för tillfället har jag ingen bostad i Helsingfors så jag kommer vara gäst hos Emma och Joonas ett tag tills att jag vet var och hur jag ska bosätta mig. Det känns som att jag inte haft en fast punkt att luta mig tillbaka på, på en lång tid så denna höst har jag bestämt mig för att försöka hitta en egen bostad som jag kan kalla för hem och där jag trivs. Jag har inte trivts där jag har bott nu och nu är det dags att ta saken i egna händer.

Annars så har jag en så kallad "ylimenokausi" från tränandet. Har ingen planerad träning utan kan göra sådant som faller mig in. Direkt efter SM tränade jag ingenting, men förra veckan på torsdag fick jag för mig att jag vill träna igen så jag drog ett maratonpass med både lenkki, djupa knäböj, sidokänböj, armhävningar, utfall framåt och bakåt och en del annat. Sprang sedan 10 hängslar på det plus en timmes lenkki, både löpning och promenad, efter det. Jag hade helt seriöst ont i rumpan ända fram till söndagen. Lite lustigt hur man som idrottare kan känna sig så otränad när man gör saker som annars kanske inte finns med under tävlingssäsongen. Min lenkki resulterade i ruggiga skavsår under fotsulorna så efter träningen i torsdags har jag inte gjort nått, bara jobbat. Ska fara ut idag och springa en sväng igen.

Annars så är motivationen att börja träna igen på topp. Jag vill först dock reda ut mitt liv och hitta boende osv. innan jag börjar med tränandet igen. När man väl börjar träna hårt och efter program igen så har man inte energi till en massa annat.

Ha en fortsatt fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar