söndag 22 maj 2011

Träningsläger

Har verkligen varit superdålig på att updatera bloggen på senaste tiden men har inte orkat sitta framför datorn och skriva för det blev så mycket av den varan under våren. Har varit hemma i Finland i lite över en vecka och avslutat de sista kurserna för den här terminen.

Utlandslägret då. Efter att ha varit i Monte Gordo, Portugal på träningsläger de senaste 4 åren så bestämde vi i år att prova på ett nytt ställe. Valet föll på Alicante i Spanien, eller vi flög till Alicante medan vi bodde och tränade på ett ställe som heter Albir som ligger strax utanför Benidorme. Det kändes väldigt uppiggande att fara på träningsläger till ett nytt ställe och vi hade hört av andra som tidigare varit där att stället skulle vara bra. Hotellet som vi bodde på hette Albir garden resort och var tydligen ett fyrstjärnigt hotell. Standarden var helt ok och med tanke på att vi betalade 29 euro/person för tre mål mat, boende och träningsavgifter så ska man inte klaga. Maten var också helt ok men jag belv fruktansvärt less på att äta samma buffé mat i två och en halv vecka. Jag hade också oturen att bli förkyld en dag innan vi åkte och när vi kom fram till Spanien så bröt förkylningen ut ordentligt och jag kunde inte göra något anant än att vila i ca fyra dagar. Har inte varit så här förkyld på väldigt länge och det var lite frustrerande att vara på ett så bra ställe där det är varmt och fina träningsförhållanden och inte kunna träna.

Efter fyra dagars vila så började jag träna fast att jag inte var frisk. Bara att jogga ett varv runt idrottsplan kändes som att det skulle ta kol på min andning. Mina första träningar, häck och styrketräning gick ändå väldigt bra och det blev nog en slags superkompensaatio som det heter på finska att kroppen tvingats till vila och då har den vilat ut sig så pass mycket att de första träningarna efter vilan går superba. Den tredje träningen däremot gick helt åt skogen. Där märktes det att kroppen inte återhämtats sig från förkylning eller träning vilket syntes. Jag kom ingenstans :)

Som tur var så började träningarna flyta på bättre efter en skitträning och jag kunde träna på ganska så bra i lite över en vecka. Konstigt nog så känner jag mig inte alls stressad över att lägret inte gick som planerat. Skulle ha tränat betydligt mycket mer än vad jag kunde göra, men samtidigt så var jag tvungen att lyssna på kroppen. Hade ett väldigt bra träningsflyt innan lägret plus några riktigt bra träningar i Spanien så därför är jag inte särskilt orolig över min form. Första träningarna här hemma i Finland är alltid för mig ganska så sega och det är inte alls samma go i kroppen som det var utomlands i 25+ men samtidigt är det något som jag är van vid och det brukar gå lite över en vecka innan min kropp aklimatiserar sig för den finska sommaren.

Här kommer lite bilder från träningslägret:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar